Ενημερωτικό υλικό, θέματα και λύσεις δοκιμίων για τις Ολυμπιάδες Χημείας, Γυμνασίου και Λυκείου
Τίτλος: Ασφάλεια τροφίμων και άλλων καταναλωτικών αγαθών
Διοργανωτές: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Χημείας, Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών , Τμήμα Νέων Χημικών και ο Κυπριακός
Σύνδεσμος Καταναλωτών
Ημερομηνία και ώρα: Τρίτη 31 Μαΐου 2016, από τις 8:30 – 13:00
Χώρος: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κτήριο Συμβουλίου Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης (αμφιθεατρική αίθουσα Β108-υπόγειο).
Δικαίωμα συμμετοχής: 5 ευρώ. Για προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές και άνεργους δωρεάν. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση υπό την αίρεση της πλήρους παρακολούθησης.
Πληροφορίες: anthikon@hotmail.com | 9517927
3. Παρουσιάσεις Ημερίδας
Σύγχρονες προκλήσεις στην ασφάλεια των τροφίμων και νομοθεσία της ΕΕ
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Πόσο ασφαλή είναι τα βιολογικά
Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές για την πρόληψη/μείωση των κινδύνων μέσω τροφής κ.α. αγαθών
Πρόσθετα τροφίμων , πόσο ασφαλή είναι;
Ρυθμίσεις για επικίνδυνα χημικά προϊόντα στην Ευρώπη
Νιτρικά και νιτρώδη στα τρόφιμα
Διασφάλιση Ποιότητας- Πιστοποίηση και Διαπίστευση: Πού και πώς εφαρμόζονται;
Υγιεινή των τροφίμων και σύστημα HACCP